Időjárás

2022.07.02. 15:30

Napos, száraz idő lesz vasárnap

Szombaton nagyjából a Dunakanyar-Szeged vonaltól keletre többfelé erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és több helyen előfordulhat zápor, zivatar, néhol akár felhőszakadással. Másutt általában kevés felhő zavarja a napsütést, csapadék nem valószínű. Éjjel többnyire derült idő várható, de az ország keleti felén még lehetnek erősebben felhős körzetek, illetve időszakok, a záporok azonban ott is megszűnnek. 

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Általában száraz idő lesz. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. 

A sok helyütt erős északi, északnyugati szél szombat délutántól fokozatosan mérséklődik, zivatarok térségében azonban viharos széllökések is lehetnek. Vasárnap helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 22 fok között alakul, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 36 fok között valószínű.

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!