Időjárás

2017.11.23. 20:11

Ködös és borús idő lesz pénteken

A tartós, sűrű köd miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták, péntek reggelre ismét nagy területen képződik sűrű köd. Napközben lassan javulnak a látási viszonyok, de az északi, északkeleti országrészben maradhatnak tartósan ködös tájak.

A köd veszélye miatt Budapestre, Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka mindenütt párássá válik a levegő. Pénteken napközben az ország nagy részén borult, párás idő várható, napközben zsugorodik a köd, délnyugaton számíthatunk többórás napsütésre, a ködös tájakon szitálás előfordulhat. A délnyugati szél a Dél-Dunántúlon megélénkül, estétől gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 5 és 10, míg a napos területeken 11 és 14 fok között valószínű.

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!