felfoghatatlan szenvedés

2021.08.14. 12:30

Borzalom Baranyában: apja után megmentője is molesztálta a kislányt

Saját szüleik után a nevelő szülők is szexuálisan zaklatták és rabszolgasorban tartottak több kisgyereket Baranyában. Az igazi szülők már korábban börtönbe kerültek, most a hivatásos nevelőszülő ellen emelt vádat a Pécsi Ügyészség.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A hat testvér válogatott borzalmakon esett át, mire kiderült mi zajlik a baranyai Kisvaszar egyik családi házában. A testvéreket, négy lányt és két fiút még 2012-ben higiéniai körülmények miatt emelték ki a családból, utána derült fény az első szörnyűségekre. A család egy 20 négyzetméteres házikóban élt, ahova még a háziállatok is bejártak és mindenki egy ágyban aludt. A gyerekek először a nevelőszülőknél beszéltek a szenvedéseikről. Elárulták, hogyan verték, kínozták és zaklatták őket. Nem volt mit enni, ezért sokszor kígyóból vagy patkányból főztek nekik, de döghús is került az asztalra.

Megrázó részletek a gyerekek vallomásából
Fotó: Bors

Szekrénybe zárták és éheztették

„Sokszor kikaptunk aputól és anyutól, például, ha nem mentünk el csikket szedni. Legtöbbet a kisöcsémet kínozták, bezárták a szekrénybe és nem kapott enni„ – ezt a legnagyobb lány mondta el az igazságügyi pszichológusi szakvéleményben.

Az egyik fiút szexuálisan bántalmazták, ő is részletesen beszélt a borzalmakról.

Rossz után jött a még rosszabb

A szülők ezután börtönbe kerültek, az apát B. Vendelt 15, feleségét Mariát 13 év letöltendő börtönre ítélte a Baranya Megyei Bíróság 2013-ban.

Ekkor még azt hitték, hogy végre megmenekülnek zaklató szüléiktől, de arra nem számítottak, hogy ezek után az új nevelőszülők is megalázzák majd őket.

A legnagyobb lány erről nagynénjének mesélt.

A lányokat rendszeresen takarítani küldték különböző házakhoz, a pénzt pedig elvették tőlük. Meg is verték őket, és volt, akit szexuálisan is zaklatott a nevelőapa – mondta a Borsnak a korábban gyerekek nagynénje.

A zaklatások tavaly novemberig tartottak, amikor a nevelőapát az ötven éves O. Ferencet előzetes letartóztatásba nem tették.

A házban a gyerekek együtt laktak az állatokkal
Fotó: Bors

Rettegett a falu a családtól

A faluban mindenki hallott az esetről, de nem szóltak a hatóságnak, mert az egész falu rettegett a családtól, akiket csak Báróknak hívtak a faluban.

– Tudtam róla, ahogy az egész falu is. Én nem jeleztem, mert nem az én feladatom lett volna, erre a gyámügynek kellett volna odafigyelnie, de évekig nem történ semmi – mondta a Borsnak a Bodolyabér polgármestere Pataki Sándorné.

Kényszermunka és szexuális abúzus

A nevelőapa O. Ferenc a legidősebb – akkor alig több, mint 12 éves – lányhoz szexuálisan is közeledett, őt többször fenyegetéssel vette rá szexuális cselekmény végzésére, illetve annak eltűrésére. A házaspár a gyermekek elhanyagolásával érzelmi, erkölcsi fejlődésüket veszélyeztette, ezért cselekményük a kényszermunka mellett a kiskorú veszélyeztetés megállapítására is alkalmas, a nevelőapával szemben azonban az ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt is vádat emelt – olvasható a Pécsi Ügyészség közleményében.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!