Bulvár-celeb

2021.08.17. 15:50

Lezuhant a Karancs-kilátóból egy 20 éves fiatal, barátai hagyták meghalni

Segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség az ellen a két férfi ellen, akik a Karancs-kilátóból kieső barátjuknak nem segítettek. A fiatal meghalt.

Forrás: nool.hu

Egy éve, július 25-én, este Somoskőújfalun egy baráti társaságból többen megbeszélték, hogy éjjel kimennek a Karancs-hegyi kilátóhoz. 22 óra körüli indultak el gyalog a vízmosásos, csúszós, meredek terepszakaszon. Egyikük egy hordozható telefontöltő lámpájával világított. Éjfél körül érkeztek meg, felmentek a körülbelül 25 méter magas kilátó tetejére, ahol mintegy 15-20 percet tartózkodtak. A kilátóról lefelé elől haladt egy férfi, mögötte két ismerőse. A lépcsősoron lefelé a sötétben az egyik hátul sétáló férfi a töltővel középen maga elé és maga mögé is igyekezett világítani – írja az Origo.

Több lépcsősor után az elől haladó, 20 éves férfi a kilátóból legalább 7,2 méter magasságból kiesett a kilátó mellé és a földre zuhant.

Társai gyorsan leszaladtak a kilátó aljába. A lépcsősor mellett feküdt a földes úton a sérült fiatal.

Itt történt a tragédia
Fotó: nool.hu

A többiek tisztában volt azzal, hogy társuk a magasból zuhant le a kilátóból,

mégsem győződtek meg arról, hogy társuk a balesetéből eredően milyen sérüléseket szenvedett, és nem nyújtottak tőlük elvárható segítséget a nyilvánvalóan sérült társuknak.

Sem mobiltelefonon nem hívtak és nem is próbáltak segítséget hívni vagy segítségnyújtásra alkalmas embert értesíteni és gyalog sem indultak el segítségért.

Csak órákkal később indultak útnak, amikor társuk már elvesztette az eszméletét.

A kilátóból kiesett férfi a többszörös csonttörések, tüdőzúzódás, májállomány- és lépállomány folytonosság megszakadása, valamint hashártya mögötti bevérzés okozta traumás sokk miatt másnap hajnalban meghalt.

Olyan körülmény azonban nem volt megállapítható a nyomozás során, amely kétséget kizáróan bizonyította volna, hogy a többiek azonnali segítségnyújtása esetén társuk életének megmentésére reális lehetőség lett volna. A Salgótarjáni Járási Ügyészség a 27 és 28 éves férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!