szégyen

2021.08.27. 10:13

Vandálok! Megrongálták az Országalmát, letört a kereszt a tetejéről

Éjfél után nem sokkal egy fiatalokból álló társaság egyik tagja úgy gondolta, hogy jó buli lesz felmászni az Országalma tetejére. Azonban megcsúszott, a keresztbe kapaszkodva próbálta menteni a szituációt, de az sajnos teljes egészében letört.

Forrás: feol.hu

A Közterület-felügyelet térfigyelő központjában szolgálatot teljesítő dolgozó a kamerán keresztül látta az esetet, és azonnal értesítette a rendőrséget. A rongáló fiatal nem sérült meg, és nem tanúsított ellenállást a kiérkező rendőrökkel szemben. Az esetről Cser-Palkovics András számolt be közösségi oldalán – írja a feol.hu.

FRISSÍTÉS – 22 éves budapesti fiatal az elkövető

A Közterület-felügyelet munkatársai tettek bejelentést a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. augusztus 27-én 0 óra 40 perckor, hogy a Városház téren található Országalma emlékmű tetejére egy fiatal férfi felmászott, majd lefele jövet annak tetején levő keresztet letörte. A közterület-felügyelők közreműködésével, a kiérkező járőrök a 22 éves budapesti fiatal férfit elfogták, a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol védett kulturális javak körébe tartozó tárgy, régészeti lelőhely, műemlék vagy régészeti lelet megrongálása miatt büntetőeljárást indítottak ellene és gyanúsítottként hallgatták ki – írja a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!