Bulvár-celeb

2021.09.08. 05:58

Borzalmas baleset: meghalt a sofőr, az elszabadult kamion nélküle robogott tovább

Kizuhant a vezetőfülkéből és meghalt egy kamionos Szentkirálynál, Bács-Kiskun megyében. Miután a sofőr kiesett, a kamion még több kerítést átszakított és több telken is keresztülhajtott.

Forrás: baon.hu / Donka Ferenc

A szörnyű baleset hétfő hajnalban történt, Szentkirálynál. Egy rakomány nélküli, sódert szállító kamion Kecskemét felé haladt, amikor eddig ismeretlen okból letért az útról és átszakított egy kerítést – írja a baon.hu.

A kamion vezetője kiesett, de a sofőr nélküli jármű több út menti telken keresztülhajtott, és végül egy kerti tónál, a ház mellett egy méterre állt meg.

A kamiont vezető középkorú tiszakécskei férfi a helyszínen életét vesztette, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

Vezető nélkül robogott tovább a jármű
Fotó: baon.hu / Donka Ferenc

Az csak a szerencsén múlt, hogy lakóházba nem hajtott be a sofőr nélküli kamion, ahol emberek voltak. A baleset pontos körülményeit a kecskeméti rendőrkapitányság még tovább vizsgálja.

A kamionos fia megdöbbentő részleteket árult el a Borsnak. A fiú azt mondta: az utóbbi időkben többször is rosszul érezte magát az apja.

A tragédia után az internetes fórumokon több olyan információ is napvilágot látott, melyeket Krisz cáfolni szeretne az édesapja emlékének védelme érdekében.

– Aki azt állítja, hogy az apám biztonsági öv nélkül vezetett, jó, ha tudja, hogy az édesapám mindig is komolyan vette a biztonságot. Nekem is mindig a lelkemre kötötte, hogy a közlekedési szabályokat tartsam be, ezért

kizártnak tartom, hogy ő maga valaha is eltekintett volna az öv használatától

– mondta a férfi, és hozzátette: az sem igaz, hogy édesapja használta a kamion tempomat funkcióját.

– Éppen a napokban beszéltünk arról, hogy már jelezte a főnökének, hogy a tempomat elromlott

Ettől a jármű még biztonságosan használható, csak éppen nem tartja meg a sebességét automatikusan, ha levesszük a lábunkat a pedálról. A kamion 90 km/h-s sebességgel haladt, ez pedig adott annyi lendületet, hogy akár 150 métert is haladjon még üres vezetőfülkével – szögezte le a férfi.

Rosszul lehetett vezetés közben

Krisz jól emlékszik rá, hogy édesapja az elmúlt időszakban többször is rosszul volt.

– Először az egyik oldalán szúrt a dereka, aztán a másikon is

Tervben volt, hogy kivizsgáltatja magát. Csak arra tudok gondolni, hogy vezetés közben ismét rosszul lehetett, ezért elvesztette az uralmát a jármű felett. Pánikba eshetett, és hogy a bajt elkerülje, kiugorhatott a fülkéből. Abban biztos vagyok, hogy nem követett el szándékos öngyilkosságot, hiszen nagyon szeretett élni – magyarázta a gyászoló férfi.

A fia esküvője után egy hónappal lelte halálát és nagyon szeretett volna nagypapává válni.

A kamion egy kerítést is átszakított
Fotó: baon.hu / Donka Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!