Krimi

2021.09.11. 05:50

Borzalmas rejtély: máig nem tudja senki, kik lehetnek a halott nógrádi gyerekek

A rendőrség még mindig nem tudta azonosítani az évekkel ezelőtt Nógrád megyében talált két holttestet, ezért továbbra is számítanak a lakosság segítségére.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az egyik gyermek maradványaira 2009. június 29-én, Jobbágyiban bukkantak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztályának egyenruhásai – olvasható a Nool honlapján.

Az ismeretlen holttestek és -testrészek körözési adatbázisában részletesebb személyleírást adnak a gyermekről. A neme ismeretlen, testmagasságát 150 centiméter alattinak, testsúlyát 20 kilogramm alattinak tüntették fel. A leírás szerint haja rövid és fekete, fogazata hiányos. Ezek az adatok arra engednek következtetni, hogy egy kiskorú gyermek maradványait találták meg 12 évvel ezelőtt Jobbágyiban.

2013. április 22-én Balassagyarmaton bukkantak rá egy újszülött, fekete hajú csecsemő holttestére. A kifejlett kisfiú testsúlyát 2570 grammnak, testhosszát 48 centiméteresnek mérték. Az ismeretlen holttest kapcsán a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztálya rendelt el a körözést.

Sokakat nem tudnak azonosítani

Kevesen tudják, de nem csak bűnözők vagy éppen lopott kocsik miatt ad ki körözést a rendőrség. Az ismeretlen holttestek azonosításához is kérik a lakosság segítségét a honlapjukon keresztül. Nógrád megyében több olyan holttestrészt is találtak, amelyet nem sikerült azonosítani. Csakúgy mint annak a férfiét, akinek csontmaradványait Felsőpetény egyik erdős területén találták meg még 2018 szeptemberében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában