Bulvár-celeb

2021.10.14. 06:04

Gyászolja a lakótelep a kislányt, aki kiugrott a negyedik emeletről

Egyetlen fehér mécses árválkodik Kaposváron, a Búzavirág utcai társasház bejáratánál, más nem emlékeztet a keddi tragédiára, amikor egy 15 éves kislány eldobta magától az életet, és kivetette magát a negyedik emeletről.

Forrás: sonline.hu

A környéken élők még nem tértek magukhoz a döbbenettől. – Hallottam a mentőt szirénázni, aztán nagy csend lett – emlékezett Városi Károlyné. – Szörnyű ez a tragédia, és nem tudjuk, hogy mi vezetett idáig. Az unokám lehetett volna…

A társasház egyik lakója a elmondta, hogy a kamaszlányt a nagyapja és a nagynénje nevelte, első évfolyamos magántanuló volt egy kaposvári középiskolában – írja a sonline.hu.

Édesapja meghalt, anyja nem élt a családdal. A közelben élők gyakran látták a fiútestvérével, amikor iskolába mentek.

Egy asszony szerint a kislány mindig összehúzta magát, magányosnak tűnt. Úgy tudjuk, a tragédia idején a nagyapa a lakásban aludt, és azóta szinte sokkot kapott a fájdalomtól. A kislány iskolájában pénteken terveztek megemlékezést.

Nehéz megelőzni a hasonló tragédiákat, mert aki ilyenre készül, általában rejtőzködik, fejtette ki érdeklődésünkre Mátraházi Tibor, kaposvári iskolapszichológus.

Figyelmeztető jel lehet, amikor a fiatal elkezd elszigetelődni a környezetétől, a valós kapcsolatai leépülnek, nem lehet vele beszélgetni. A lassú bezáródási folyamatot azonban nehéz érzékelni.

A végzetes lépésre készülők sajnos gyakran nem fordulnak szakemberhez, mert megszűnt számukra a bizalom, csalódottnak és kilátástalannak érzik a helyzetüket. Az elhanyagolt étkezés is lehet figyelmeztető jel, vagy az, ha a fiatal csak a szobájában ül, és nem találkozik a barátaival.

Van segítség!

Ha tud olyan ismerőséről vagy saját maga néz szembe krízishelyzettel, esetleg segítségre van szüksége, hívja mobilról is a 116-123 vagy a 06-80-820-111-es ingyenes telefonszámot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!