Több, mint kínos

2021.12.10. 21:15

Összecseréltek két beteget a szolnoki Hetényi Géza Kórházban

A kórház elismerte a betegek cseréjét.

Összecserélték két beteg adatait a szolnoki Hetényi Géza Kórházban. Sajtóértesülések szerint amikor a nyolcvannyolc éves asszonyt meglátogatta a Kétpón élő lánya a kórházban, akkor szembesült azzal, hogy nem az édesanyja fekszik abban ágyban, amin viszont az ő adatai szerepelnek - írja a szoljon.hu.

Kiderült, hogy az ő családtagja már november 26-án elhunyt, de a másik beteg hozzátartozóját értesítették az esetről, így már el is hamvasztották.

A kórház elismerte a betegek cseréjét.

– Intézményünkben valóban sajnálatos betegcsere történt, amelyért a hozzátartozóktól elnézést kértünk. A kórház vezetése felvette velük a kapcsolatot és azonnali, teljes körű vizsgálat kezdődött, hogy milyen hiba okozta a betegek felcserélését – válaszolta megkeresésünkre Piroska Miklós, a kórház főigazgatója.

Mári Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hírportálunk kérdésére elmondta, az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás vétség elkövetése miatt ismeretlen személy ellen rendelt el nyomozást csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában