Krimi

2023.01.17. 07:50

Injekcióval végzett a rábízott beteggel egy ápoló az egyik pécsi klinikán

Az idős asszonynál a kálium-mérgezés következtében szívelégtelenség lépett fel és azonnal meghalt.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Chinnapong

A Pécsi Járásbíróság január 13-án elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt.
A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi tavaly november közepe óta dolgozott próbaidős ápolóként egy pécsi klinika zárt osztály Covid+ részlegén, ahol akkor feküdt az idős, magatehetetlen nő – írja a bama.hu.

December 17-én, a kora délutáni órákban az ápoló a nő centrális vénás kanüljén keresztül, közvetlenül az érpályába fecskendezett 50 ml kálium-kloridot, amely miatt a beteg szívmegállás következtében azonnal elhalálozott. Az idős nő halálának oka heveny kálium-mérgezés következtében kialakult szívelégtelenség volt.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője – enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében – fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény tíztől húsz évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!