Krimi

2023.02.20. 21:58

Nincs menekvés: új módszerrel vadásznak a rendőrök az autósokra

Két kilométerre is ellátnak.

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Fotó: boscorelli

A rendőrségnek jó tapasztalatai voltak a Fáma sebességmérők legutolsó változataival: pontosan mérnek, szélsőséges körülmények között is megbízhatóak, messzire látnak és gyorsan dolgozzák fel az adatokat. Mégis egyre kevesebb maradt belőlük, mert húsz év használat után egyre több esett ki a szolgálatból – idézi a kreszvaltozas.hu cikkét az Origo.

A rendőrség nem akarta végleg leselejtezni a készülékeket, így inkább olyan céget keresett, amely képes az eszközök javítására és korszerűsítésére. 2022 decemberében elkészült a mintapéldány, amely hitelesítésen is bizonyította a képességeit, ez alapján elindult a már kiesett készülékek felújítása, így újra be tudják vetni a régi sebességmérőket.

Első körben a sebességmérők legfrissebb példányait újítják fel, amelyeket 2005 és 2008 között szereztek be (33 darabot). A készülékek mérni tudják a szemből érkező és az elhaladó járművek sebességét is, álló és mozgó állapotban egyaránt.

Tizenegy traffipax januárban már átesett a kötelező hitelesítésen, a procedúra után azonnal szolgálatba álltak. 1800 méterre is ellátnak és az állóképek mellett videókat is képesek rögzíteni...

Így a sebességmérésen túl egyéb szabálytalanságok dokumentálására is képesek. Működhetnek kézi vagy automata üzemmódban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában