Krimi

2023.03.15. 15:47

Kiderült: egy tinifiú tette tönkre 6000 ember napját Zalaegerszegen

Háromszor is e-mailben fenyegetett iskolákat.

Fotó: Pezzetta Umberto / zaol.hu

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2023. február 7-én indított nyomozást közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. 

Az akkor még ismeretlen elkövető egy hónapon belül háromszor küldött fenyegető tartalmú e-mail-üzenetet több zalaegerszegi oktatási intézménynek. Levelében robbantással fenyegetőzött, mellyel a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

A rendőrök mindhárom alkalommal szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket. A bombariadóval érintett iskolákban gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet nem találtak. 

A lakosságvédelmi intézkedések mindegyik esetben csaknem 6000 embert érintettek.

A mindenre kiterjedő, széles körű nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, az egyik érintett iskola 15 éves tanulóját. Kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást a fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet – írja a zaol.hu.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!