hagyományőrzés

2018.05.31. 20:17

A magyar népzeneoktatást ünneplik Óbudán

Szombatig számtalan gyerek és felnőtt programmal várják az érdeklődőket a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe elnevezésű országos művészeti fesztiválon.

A művészeti fesztivál keretében június elsején rendezik meg az Országos Tuka Zsigmond citeraversenyt az Óbudai Népzenei Iskolában. Június 2-án a Zichy-kastély kertjében és a Kobuci színpadán népzenei műhelyek mutatkoznak be, emellett a mesterek és tanítványok népzenei koncertjeit hallgathatja a közönség.

A fesztiválhoz az idén is számos közművelődési intézmény, népzenész-zenepedagógus, valamint közel negyven alsó, közép- és felsőfokú művészetoktatási intézmény csatlakozott.

A fesztivált családi programok színesítik. Aprók tánca és közösségi muzsika, kézműves foglalkozások, mesterség- és könyvbemutatók, a Magyar Hangszermíves Céh, a Tündérkert Világfa meselabirintusa és Muzsikás mesetér várja a közönséget.

A Míves Vásár Téren népművészeti, iparművészeti vásár lesz, a gasztronómiai csemegék mellett népi játékok és kosaras körhinta várja a látogatókat. A művészeti fesztivál szervezője a Magyar Hangszermíves Céh, házigazdája az Óbudai Népzenei Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!