Tudatrombolás

2018.11.23. 10:34

A Hunyadi-film forgatókönyve szándékosan torzít

Deák-Sárosi László filmesztéta az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: a szkript tele van szándékos csúsztatásokkal, sugalmazásokkal.

A Hunyadi-film forgatókönyve kapcsán kirobbant botrányról portálunk is beszámolt. Az ügyben az ECHO TV Napi aktuális című műsora Deák-Sárosi Lászlót szólaltatta meg.

Mi a garancia arra, hogy egy filmből ne egy hollywoodi bóvli legyen, hanem igazi értékek mentén, a magyarságot előtérbe helyező jól megírt film? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Deák-Sárosdi László válaszában kifejtette:

ezt egyrészt a jól megírt forgatókönyv tudja garantálni, illetve az, ha a film készítője a korábbi munkái által bizonyítani tudja, hogy képes ezt a szellemiséget közvetíteni.

A forgatókönyvet a közhiedelemmel ellentétben nem írják, hanem fejlesztik. A munkamódszer lényege, hogy a forgatókönyv nagyon sok fázison megy át, mire elnyeri végső formáját. Egy ilyen professzionális filmnél nincsenek véletlenek, mindent átbeszélnek, akár 15 verziót is visszadobnak – fejtette ki a filmesztéta, aki szerint egyértelmű a szándékosság.

A teljes beszélgetés:

https://stream.echotv.hu/videos/2018/11/1080/20181122_napi_aktualis_deak_sarosi_laszlo.MP4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!