Képző- és iparművészet

2019.11.19. 14:06

Pályázatot hirdet a Magyarországi Evangélikus Egyház

A kiírók az úrvacsora témában várják az alkotásokat, amelyekből a 2020-ra meghirdetett Úrvacsora évében kiállítást is rendeznek.

Forrás: Pixabay

Képző- és iparművészeti pályázatot hirdet a Magyarországi Evangélikus Egyház. A kiírók az úrvacsora témában várják az alkotásokat, amelyekből a 2020-ra meghirdetett Úrvacsora évében kiállítást is rendeznek.

A pályázatot lebonyolító Evangélikus Országos Gyűjtemény tájékoztatása szerint a pályázat tematikája elsősorban kiemelten az úrvacsorához, eucharisztiához kapcsolódik, ugyanakkor lehetőség nyílik Jézus kenyércsodáit és példázatait feldolgozó tágabb értelmezésre is.

A lakoma mint metafora, az önfeláldozó, önátadó táplálás, a mások jóllakatása a teológiai olvasat mellett társadalmi, nemzeti, közösségi és személyes megközelítésre is alkalmat ad. Ezeket az értelmezési, megközelítési módokat keressük a kortárs művészet eszközeivel

fogalmaztak.

Pályázni képzőművészet kategóriában festészeti, grafikai, szobrászati művekkel vagy installációval lehet. Iparművészet kategóriában az evangélikus liturgiában használatos tárgyakat vagy azok terveit várják.

A pályázatra regisztrálni 2020. január 15. és március 31. között lehet az eogy.lutheran.hu oldalon az online jelentkezési lap kitöltésével. Ez az alkotások beadásának feltétele. A művek leadási határideje: 2020. április 14-17.

A pályázati kiírás megtalálható az eogy.lutheran.hu/node/1201 oldalon.

A Magyarországi Evangélikus Egyház zsinata 2020-ra hirdette meg az Úrvacsora évét.

Az úrvacsora az egész kereszténység olyan titka, lehetősége és alkalma, ahol a hívők a kenyérben és borban megélhetik a közösséget Jézus Krisztussal és egymással is

írták a tematikus évet meghirdető közleményben a zsinat vezetői.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!