Válogatás

2020.02.26. 15:12

Szalóki Ági énekel a Várkert Bazárban

Tizenöt plusz egy év gyerekdalainak válogatását szólaltatja meg Szalóki Ági és zenekara, valamint vendégeik szombaton a budapesti Várkert Bazárban – hangzott el M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

Szalóki Ági és Bolya Mátyás koncertje a 16. Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvényen Tar-Fenyvespusztán 2019. június 29-én.

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Igyekezett úgy összeállítani a műsort, hogy minden lemezükről elhangozzon néhány dal

mondta Szalóki Ági a műsorban, hozzátéve: műsoraik visszatérő motívuma, hogy népzenét énekelnek, ezen belül pedig tradicionális cigánydalokat is.

A 15+1 év című ünnepi koncerten közreműködnek a Komári Pulyák Bogdán Niki és Bogdán Vera (ének), Bogdán Tamás és Bogdán Gergő (kanna, ének) mellett Bognár Szilvia (ének), Ferenczi György (ének, herfli), Balogh Gusztáv (ének, gitár), Bacsó Kristóf (szaxofon), Csókás Zsolt (gitár, ének), Rácz Krisztian (gitár), ifjabb Tóth István (gitár, ének), Kovács Zoltán (bőgő, ének), Szalai Péter (tabla, ütőhangszerek) és Födő Sándor (ütőhangszerek, ének).

Szalóki Ági felidézte, hogy

három dzsessz-zenésszel, Lamm Dáviddal, Kovács Zoltánnal és Dés Andrással alapította meg zenekarát 2004-ben.

Kezdetben népdalfeldolgozásokat készítettek és azokat adták elő, tradicionális gyerekjátékokat játszottak a koncerteken, aztán a következő albumokon már saját dalok, magyar költők verseire írt szerzeményeik is megszólaltak.

Borítókép: Szalóki Ági és Bolya Mátyás koncertje a 16. Muzsikál az erdő Mátrai Művészeti Napok rendezvényen Tar-Fenyvespusztán 2019. június 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!