Járvány

2020.05.21. 14:28

Online tartják meg szombaton a nagymarosi ifjúsági találkozót

Nem marad el a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltú találkozója, de átköltözik az online térbe.

A koronavírus-járvány miatt online tartják meg szombaton a nagymarosi ifjúsági találkozót, a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltú, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelki napját – közölték a szervezők.

A 10 órakor kezdődő főelőadást Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára tartja, a fél 1-kor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek lesz.

Szerepel továbbá a programban Kerényi Lajos előadása, Kérdezz-felelek, valamint Varga Kapisztrán ferences szerzetes előadása a koronavírus-helyzetről „a keresztény hit fényében” – olvasható a közleményben.

Hozzátették: a programon körkapcsolás segítségével részt vesznek az egyházmegyék püspökei, és megszólalnak olyan magyarok, akik külföldi missziókban, más kontinenseken teljesítenek szolgálatot.

A szervezők közös imádkozásra is hívnak a betegekért, az őket ápolókért, gyógyítókért és a járvány megfékezéséért.

A találkozó programjába bárki bekapcsolódhat, az élő közvetítések elérhetősége és az interaktív részvétel lehetőségei megtalálhatók a találkozó honlapján, a nagymaros.katolikus.hu/online-kozvetites oldalon.

A találkozó története négy évtizedre nyúlik vissza, akkor Sillye Jenő zenész és barátai a Dunakanyarban énekes-imádságos összejöveteleket tartottak, amelyeket később fiatalokkal foglalkozó papok – köztük Balás Béla, jelenleg nyugalmazott kaposvári megyés püspök – a pártfogásukba vettek, és segítettek folyamatossá tenni a találkozók megrendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!