filharmonia Magyarország

2020.06.28. 17:17

Idén is megrendezik a Régi Zenei Napokat (videó)

A nyitóhangversenyen a Purcell Kórus és a Capella Savaria hallható.

Budapest, 2016. november 4. Az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus Wolfgang Amadeus Mozart Requiem címû mûvét adja elõ a Requiem a hõsökért emlékkoncerten a Szent István-bazilikában az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 60. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon, 2016. november 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A nyitóhangversenyen a Purcell Kórus és a Capella Savaria előadásában Gregor Joseph Werner, az Esterházy-udvar egykori karmesterének Der gute Hirt című, ritkán hallható műve szólal meg a váci Fehérek Templomában. A nyitókoncert előtt, 19 órától megszólalnak a régizenei fanfárok, jelt adva a 36. Régi Zenei Napok kezdésére – közölték a szervezők.

A fesztivál professzorai július 8-án előadóművészi szerepben is bemutatkoznak a váci közönségnek, július 11-én pedig a kurzushallgatók lépnek színpadra.

Joseph Haydn Die Schöpfung című művével zárul július 11-én a rendezvény az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus előadásában, Vashegyi György vezényletével. A kezdés előtt újra megszólalnak a fanfárok a Székesegyház előtti téren, a dallamok hírül viszik a zárókoncert kezdetét és a fesztivál végét. További információ a programokról a www.filharmonia.hu weboldalon található.

Borítókép: Az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus Wolfgang Amadeus Mozart Requiem című művét adja elő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!