egymillió forintos

2020.07.25. 07:36

A társadalmi felzárkózást segítő zenei pályázat indul

A tender küldetése, hogy zenei eszközökkel segítsen a gyerekek és fiatalok szociális problémáin önismereti és segítő beszélgetésekkel egybekötött csoportos és egyéni zenetanítás, zenekarépítés útján.

A társadalmi felzárkózás elősegítéséért indít zenei pályázatot a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság a Belügyminisztérium támogatásával, a program szakmai hátterét és módszertanát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által megvalósított Szimfónia Program adja – közölte a főigazgatóság.

Mint írják, a tender küldetése, hogy zenei eszközökkel segítsen a gyerekek és fiatalok szociális problémáin önismereti és segítő beszélgetésekkel egybekötött csoportos és egyéni zenetanítás, zenekarépítés útján.

A pályázat a Belügyminisztérium támogatásával, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület közreműködésével valósul meg. A nyílt pályázatot az alapfokú zeneoktatási program megvalósításának támogatására hirdették meg. A Mindenki szívében van egy dallam! című program célja, hogy szakemberek közreműködésével a pályázó településeken élő 6-16 év közötti gyermekeket és családjaikat közösségi zenélésbe vonják be – olvasható a közleményben.

Mint írják, az így megvalósuló foglalkozások fejlesztik a gyermekek tanulási, koncentrációs és beilleszkedési képességét. A közösségi rendezvények elősegítik a gyermekek sikeres iskolai pályafutását és az iskolai lemorzsolódás csökkentését, elősegíti a szabadidő hasznos eltöltését. A pályázatban elnyerhető támogatás felső határa egymillió forint.

A pályázat támogatói, példaképei többek között Szalóki Ági előadóművész, dalszerző, Novák Péter színész, énekes, előadóművész, valamint Kökény Tamás a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató verseny győztese – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!