új művek

2020.07.16. 10:59

Ötvenkét alkotócsapat indult a Madách Színház új musicalpályázatán

A pályázat következő fordulójában, október 12-ig, a most benevezett darabok öt dalának demo felvételét, a darab egy jelenetét, valamint szinopszisát várják. Ezt követően a szerzőktől prezentációt várnak, amelyen be kell mutatniuk a beküldött darabrészletet. Ennek alapján határoz a zsűri a kieső, illetve a versenyben maradó művekről.

A Madách Musical Pályázat első fordulója lezárult, a második forduló beadási határideje október 12. – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a Madách Színház áprilisban hirdette meg 2010 és 2012 után harmadik alkalommal musicalpályázatát, amelyre magyar szerzők új, korábban be nem mutatott műveit várják, abban a reményben, hogy ismét kiváló zenés előadásokkal gazdagodik a magyar zenés színjátszás.

A Madách Színház immár egy évtizede sokat tesz azért, hogy a musical műfaja megújuljon, e cél érdekében hirdették meg korábbi pályázataikat, amelyeken jelentős művek születtek. Ezek az alkotások azóta a Madách Színház és más magyar színházak sikeres darabjaivá váltak, köztük van Bolba Tamás, Galambos Attila és Szente Vajk Csoportterápia, Bella Máté és Karafiáth Orsolya Macskadémon, Másik Lehel és Vizeli Csaba A púpos, valamint Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston Én, József Attila című műve.

A beérkező pályaműveket szakmai bizottság bírálja el, amelynek tagja Kocsák Tibor zeneszerző, a Madách Színház zenei vezetője, Szente Vajk rendező, Müller Péter író, Szirtes Tamás rendező, a színház igazgatója és Tihanyi Ákos koreográfus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!