Egyéb elfoglaltság

2020.08.28. 16:25

Lemondták az egyeztetést a színművészeti egyetem képviselői

Nem jelentek meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kezdeményezett csütörtöki egyeztetésen a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetői és a hallgatói képviselői – közölte a minisztérium pénteken.

Az ITM az SZFE vezetőit, a hallgatók képviselőit, valamint a fenntartást átvevő alapítványi kuratórium leendő tagjait egyaránt meghívta az egyetem modellváltásáról szóló egyeztetésre – idézi fel a közlemény.

Mint közölték, az SZFE részéről csak a kancellár vett részt a megbeszélésen, az intézmény rektori feladatait ellátó vezetője egyéb elfoglaltságra hivatkozva az egyeztetés kezdete előtt szűk két órával lemondta részvételét. A egyetem hallgatói önkormányzatának vezetője szintén az egyeztetéstől való távolmaradását jelezte.

A találkozón az egyetem képviseletét ellátó kancellár tájékoztatta a minisztériumot és a kuratóriumot, hogy az SZFE részéről a szeptember 1-jei modellváltás zökkenőmentessége biztosított. Az alapítvány kuratóriumának képviselői tájékoztatást adtak a sikeres modellváltás érdekében tett előrelépésekről.

Az ITM hangsúlyozza: az egyetemi modellváltás célja, hogy az eddiginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet kialakításával növelje a magyar fiatalok képzésének színvonalát. Az SZFE esetében az átalakítás elvárt eredményeként az ott tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!