Járvány

2020.12.09. 14:47

Elismert művészek lépnek fel a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében

A hangversenyeket a Filharmónia Filharmónia Magyarország Youtube- és Vimeo-csatornáján élőben lehet megtekinteni.

Magyarföld, 2020. augusztus 16. Sebestyén Márta népdalénekes, elõadómûvész a Fatemplom Fesztiválon Magyarföldön 2020. augusztus 16-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Nemzetközileg elismert művészek és zenekarok előadásait hallgathatja meg a közönség a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében szerdától – közölték a szervezők.

A közleményben az intézmény jelezte, hogy a jelenlegi járványhelyzet miatt a koncerttermek ugyan zárva tartanak egy időre, azonban a Filharmónia Magyarország közönsége előtt nyitva álla a lehetőség, hogy ingyen, online tekinthesse meg az előadásokat.

A szervezők december 9-én, szerdán Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertjét Veszprémből, két nappal később pedig az Óbudai Danubia Zenekar és annak partnereként fellépő világhírű Olga Kern zongoraművész játékát a pécsi Kodály Központból közvetítik.

December 14-én a világ tíz legjobb zenekara között számon tartott Budapesti Fesztiválzenekar Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével lép fel szintén a baranyai megyeszékhelyen, míg másnap, december 15-én a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar online koncertjét a kaposvári Csiky Gergely Színházból sugározzák a virtuális térben.

A hangversenyeket a Filharmónia Filharmónia Magyarország Youtube- és Vimeo-csatornáján élőben lehet megtekinteni. A koncertekről bővebb tájékoztatás olvasható a filharmonia.hu weboldalon.

Borítókép: Sebestyén Márta népdalénekes, előadóművész a Fatemplom Fesztiválon Magyarföldön 2020. augusztus 16-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!