Újévi nyitány

2020.12.29. 15:38

Közös koncertet ad a Magyar Rádió zenekara és a Zeneakadémia

Közös koncerttel köszönti az újévet az Magyar Rádió zenekara és a Zeneakadémia: az Újévi nyitányt pénteken este hat órától a Bartók Rádió, este fél 8-tól pedig M5 csatorna közvetíti.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott Szabadságkoncerten a fővárosi Millenárison 2018. október 23-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Kovács János vezényletével Erkel, Liszt, Dohnányi, Kodály és Bartók művei csendülnek fel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia ifjú növendékeinek előadásában közölte az MTVA Sajtó Osztálya kedden.

A koncerten a magyar zeneművészet nagyjainak művei, egyebek mellett a Erkel Ferenc Hunyadi László című operájából a Palotás, Kodály Zoltán Háry János című daljátékból az Intermezzo, valamint Liszt Ferenc II. Magyar rapszódiája hangzik el.

Az est házigazdája Bősze Ádám, a Bartók Rádió műsorvezetője lesz. A közlemény idézi a műsorvezetőt, aki azt hangsúlyozta, hogy a magyar nemzet egyedülálló zeneszerzőket, muzsikusokat, énekeseket adott a világnak, akik mind megjelennek az újévi koncertben.

Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora arról beszélt, hogy ezúttal is a Magyar Rádió méltán népszerű Szimfonikus Zenekara teremti meg az új év ünnepének kivételes légkörét, de ezúttal az online térben.

„Büszkék vagyunk a Zeneakadémia fiatal szólistáira, közreműködő tehetségeinkre: Devich Gergelyre (cselló), Fekete Borbálára (népi ének), Pusker Júliára (hegedű), Seidl Dénesre (trombita)” emelte ki.

Borítókép: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott Szabadságkoncerten a fővárosi Millenárison 2018. október 23-án

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!