online

2020.12.01. 20:47

Nyitott téli esték a hagyományok jegyében

Az ötéves születésnapját ünneplő Nyitott Műhely jubileumi évének záró programjaként a Hagyományok Háza online workshop-sorozatot szervez az adventi időszak elején.

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye ötödik születésnapját ünnepelte az idén. A jeles esemény zárásaként a kezdeményezők olyan háromnapos online ünnepi sorozatot szerveznek, amelyben közös alkotásra hívnak mindenkit, aki szeretne hagyományos kézművességgel készülni a karácsonyra.

Meghívott foglalkoztatók a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társaságából érkeznek, s olyan programokkal készülnek, amelyek „végterméke” az otthon található alapanyagokból is megvalósítható.

Az élő közvetítésekben az intézmény pedagógusai, kézművesei segítséget nyújtanak a gyermekekkel való közös alkotásra, az életkori sajátosságok figyelembevételével. Tanácsokat adnak, hogy egy családban – felidézve a régi téli falusi estéket – hogyan hozhatóak össze egy alkotói közösséggé a különböző nemű és életkorú gyerekek és felnőttek.

A szervezők szeretettel várnak minden „kézműveskedni” vágyót, olyan szülőket és pedagógusokat, akik szívesen bővítik kézműves módszertani tárházukat.

A foglalkozások otthoni alapanyagokból is elkészíthetők, de érdemes készülni az alkalmakra a honlapon szereplő ajánlott listák alapján.

Programok

2020. december 2., 15:00-18:00: Karácsonyi fonalmunkák...

2020. december 3., 15:00-18:15: Fehérség és puhaság…(fehérhímzés minták feldolgozása és nemezelés)

2020. december 4., 15:00-18:00: Mézes-mázos nap

Részletes információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/oktatas/program/teli-estek-adventi-online-workshopok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!