online

2020.12.13. 21:20

Schubert-dalesttel zárja az évet a Coopera

A dalestet kortárs irodalmárok és a Virtuózok Kamaraegyüttes közreműködése teszi színesebbé.

Dalok, kvintettek, versek, prózák Franz Schubert emlékére címmel rendez ingyenes, online zenei és irodalmi estet a Coopera december 19-én.

A koncerten, amelyet a Coopera Facebook-oldalán közvetítenek, fellép mások mellett a Kossuth-díjas Kolonits Klára, Mester Viktória, a Liszt-díjas Molnár Levente és Boncsér Gergely. A dalestet kortárs irodalmárok és a Virtuózok Kamaraegyüttes közreműködése teszi színesebbé – közölték a szervezők.

A dalestet, amely az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre, Pócsmegyerről közvetítik. Ennek apropóját adja, hogy Pócsmegyer az egyetlen magyar város, ahol Franz Schubert járt. (Az Esterházy család meghívására érkezett oda 1818-ban.)

Az online, ingyenesen közvetített koncert műsorában a szerző számos dalciklusából csendülnek majd fel művek, valamint hangszeres darabok, utóbbiak a Virtuózok Kamaraegyüttes fiatal zenészeiből alakult kvintett tolmácsolásában. A zenés estet a művészi létforma, a komolyzene, az alkotás ihlette, vagy ezen témákból merítkező magyar klasszikus és kortárs irodalmi szövegek, esszék egészítik ki, a magyar irodalmi élet elismert képviselőinek tolmácsolásában, a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatóságával való együttműködés eredményeképp.

Az esten fellép Berkes János, Boncsér Gergely, Ionel Pantea, Káldi Kiss András, Kolonits Klára, Kriszta Kinga, Mester Viktória, Molnár Levente, Pánczél Éva, Bartal László, Neumark Zoltán, Szüts Apor, Kiss Diána Ivett, Kovács Gábor, Lőrincz Diána, a Virtuózok Kamaraegyüttes kvintettje, Eisemann György, Fried István, Kukorelly Endre és Murányi Sándor Olivér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!