Artisták

2021.03.11. 14:27

Folytatódik a Nagycirkusz Dinasztiák című műsora

A péntek esti programban elsősorban külföldi cirkuszok magyar fellépői mutatkoznak be.

Forrás: Urbán Ádám / Fővárosi Nagycirkusz

Újabb fejezetéhez érkezett a Fővárosi Nagycirkusz Dinasztiák című, méltán nagysikerű műsora. A március 12-én, este hat órakor kezdődő B programban eddig általában külföldi cirkuszokban fellépő magyar artistákat láthatnak az érdeklődők.

Az est egyik fellépő párosa, Váradi Éva és Donnert Richárd hat éve társai egymásnak a porondon és az életben is, és a Dinasztiák című műsorban „guick change”, magyarul gyorsöltözőszámukkal kápráztatják el a közönséget. Váradi Éva a Fővárosi Nagycirkusz honlapján mesélt a produkció létrejöttéről.

„Mondhatni elég későn találkoztunk, de a mi szakmánkban vagy nagyon hamar köttetnek a házasságok, vagy eltolódnak egy kicsit. Miután összekötöttük az életünket, elgondolkoztunk, hogy milyen számot tudnánk hamar összerakni, amellyel közösen elkezdhetnénk a következő cirkuszi szezont. Eleinte adott volt, hogy lovakkal lépjünk fel, mert a párom a Donnert lovasdinasztiába született, én pedig a családom révén értek az akrobatikához, így együtt hoztunk volna létre egy Pas de deux, magyarul Balett lóháton című számot. Ahhoz viszont legalább egy-másfél év intenzív próba kellett volna, hogy közönség előtt is be tudjuk mutatni” – emlékezik vissza a közös kezdetekre Váradi Éva.

Elárulja, így merült fel bennük a gyorsöltözőszám ötlete, amely nagyon keresett zsáner, szereti a közönség. Az is mellette szólt, hogy nem helyigényes, bárhol lehet próbálni, valamint ezzel a számmal nemcsak cirkuszokban, hanem varietékben is fel lehet lépni.

A házaspár az első közös szezonját Dániában kezdte, ahol varietészínházakban lépett fel. Három év után viszont olyan változás történt a családban, aminek köszönhetően szükség volt rájuk, ezért hazajöttek, és Donnert Richárd csatlakozott a családi lovasakrobata-számhoz.

„A cirkuszos családok nagyon összetartók. Hiába járjuk külön a világot, nem a karriert helyezzük előtérbe, hanem a szülőket és a családunkat”

- magyarázza Váradi Éva.

Az átöltözőszám ruháit a világ legjobb jelmeztervező között számon tartott orosz Sos és Victorya Petrosyant készítette el. A kosztümök a magyar párosra lettek szabva, az ő stílusuk és igényeik szerint. Váradi Éván hét, Donnert Richárdon két kosztümöt láthat a közönség, amelyeket szédületes sebességgel cserélgetnek. A ruhaköltemények között charleston, keleties és rock and roll stílusú darabok is megtalálhatók.

„Hozzá kell tennem, hogy a Dinasztiák című műsorban egy friss, átalakított produkcióval lépünk porondra. Ebben Valc Szabolcs koreográfus és a műsor egyik rendezője, Füzy Anita voltak a segítségünkre. Pörgős, romantikus, rock and roll stílusú műsorszámmal várjuk a kedves nézőket a képernyők elé” – mondja Váradi Éva.

A Fővárosi Nagycirkusz honlapján az előadás többi művészével is megismerkedhetünk.

A három hétig futó, esténként élőben bemutatott Dinasztiák B programja továbbra is online, egyenes adásban jut el a nézőkhöz.

Borítóképünkön Donnert Richárd és Váradi Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!