népviselet témában

2021.04.13. 10:36

Rajz- és alkotópályázatot hirdet a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye

A pályamunkákat május 7-én éjfélig várják, a legjobb alkotásokat pedig virtuális kiállításon mutatják majd be.

Kárpát-medencei népviseletek motívumait, formavilágát megörökítő rajz- és alkotópályázatot hirdet a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye óvodai és iskolai gyerekcsoportok, szakkörök és egyéni jelentkezők számára határainkon innen és túlról.

A pályamunkákat május 7-én éjfélig várják postai úton vagy digitálisan, a legjobb alkotásokat virtuális kiállításon mutatják be az érdeklődőknek – közölték a szervezők.

Az idei év témája a népviselet, amivel kapcsolódni szeretnének a hetvenéves Magyar Állami Népi Együttes jubileumához, valamint a néptánc iránt elkötelezett gyerekeket szeretnék megszólítani a Kárpát-medencében és a diaszpórában. A pályázaton csoportos munkaként várnak játékokat, egyebek mellett társasjátékot és memóriajátékot, valamint összefűzött alkotásokat, például mesekönyveket, leporellókat is. Kiemelten ajánlják feldolgozásra a különböző női-, férfi és gyermekviseleteket, külön értékelik a helyi értékek bemutatását, feldolgozását, gyűjtését.

„A pályázattal az ifjabb nemzedéket ösztönözni szeretnénk arra, hogy felmenőik családi ládáinak tartalmából is merítsenek ihletet. Másrészt az Újítsd meg a viseletet! jelmondattal szeretnénk motiválni a jelentkezőket, hogy tervezzenek népviselet ihletésű, de új, a mai korhoz illő, viselhető ruhadarabokat, kiegészítőket, ékszereket” – idézi a közlemény Farkas Réka, a Hagyományok Háza Nyitott Műhelyének programszervezője szavait.

A pályázat részletei a hagyomanyokhaza.hu oldalon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!