Éld meg a pillanatot!

2021.07.09. 09:45

Megérkezett a Campus fesztivál himnusza

Több hónap várakozás után, végre a hazai könnyűzenei élet legismertebb és legjobb képviselői érkeznek július 21-től Debrecenbe, négy este 14 helyszínen, több mint 200 koncert várja páratlan nagyerdei környezetben a látogatókat. Az idei lesz a 13. Campus, országosan a legelső nagy hazai könnyűzenei fesztivál.

Különleges zenei csemege a Campus idei „himnusza”, aminek üzenete az elmúlt több mint másfél éve tartó koronavírus-járvány okozta helyzet miatt nagyon fontos az alkotók számára. Az „Ülj le mellém” című Tankcsapda dalból készült feldolgozás, mind zeneileg, mind pedig szövegileg jól kifejezi az újrakezdésről, a nehéz időszakról alkotott gondolatokat, és, hogy kötöttségek nélkül „együtt lehetünk”, végre átélhetünk számtalan fontos és pozitív pillanatot.

Ebben az évben a Campus Fesztivál olyan szempontból mindenképpen ünnep lesz, hogy felszabadultunk egy nagyon nehéz időszak után. Találkozhatunk a barátainkkal, ehetünk egy finomat, megnézhetjük kedvenc zenekarainkat”

- mondta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató. „Ez egy olyan érzés, ami régen teljesen normális volt, de sajnos az utóbbi két évben nem volt az. Ezzel a klippel és dallal az volt a célunk, hogy ennek az ünnepnek a hangulatát átadjuk.

Ez a dal egyszerre szól arról is, hogy mennyire tudjuk értékelni azt a lehetőséget, hogy végre újra fesztiválozhatunk, hogy újra együtt lehetünk, újra találkozhatunk.

A Tankcsapda dala, amit most több nagyon jó énekes dolgozott fel, úgy gondoltuk, hogy rendkívüli jól kifejezi azt az érzést, amiről beszéltem. A refrénje, amit közvetít, ez az érzés mindenkire jobban átragad, és mindenki még jobban fogja tudni értékelni, megélni azt a bizonyos pillanatot. ’Mindenhol jó de a legjobb Mégis csak ott lesz ahol majd Együtt lehetünk Te és Én’.„

A fesztivál dal, hét karizmatikus frontember közreműködésével készült el, producere az MMP Stúdió két vezetője Czifra „Moszkito” Sándor és Szilágyi István. Lukács Laci mellett hallhatjuk benne Kowalsky-t és Jimmy-t a Kowalsky meg a Vegából, Köteles Leandert (Leander Kills), Dorogi Pétert (Intim Torna Illegál), Horváth Tamást, valamint Gábor Bernadettet (Desperado) és nem utolsó sorban a tehetséges gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar frontemberét Alin Nicuța-t is.

A klipet Tokay Péter rendezte, a fesztiválos hangulatképek között nagyon sok ismert embert fedezhetünk fel. Az első képsorok felidézik az elmúlt hónapokat, ráadásul ehhez komoly mondanivaló is párosul Majka gondolataival, a klipben a főszerepet közel 20 olyan ismert ember játszotta, akik munkájukban és pályafutásukban már értéket teremtettek, elhivatottságban példaértékűek Magyarországon.

„A klip nagyon színes, nagyon-nagyon jó hangulatú, az üzenete, hogy újra visszatért az élet. Ugyanakkor azt is szerettük volna jelezni, hogy emlékezzünk kicsit vissza, hogy miből jövünk, és nézzük meg, hogy előtte mi volt és mi jöhet újra.”

Felsorolni is nehéz egyébként, hogy kik szerepelnek az ’Ülj le mellém’ című dal kisfilmjében. Különböző egyéniségek és karakterek jelennek meg a fesztiválos képsorok között, a videóban hazánk legismertebb személyiségei közül jó páran kamera elé álltak, hogy a fesztivál szervezőinek üzenetét ezzel is támogassák.

A szereplők:

Abaházi Csaba, rádiós műsorvezető, zenész

Animal Cannibals, Máté Péter-díjas magyar rap/hiphop csapat

Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész

Csonka András, színész, énekes és műsorvezető

Depresszió zenekar

Hosnyánszky Norbert, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó

Kemény Dénes, a magyar vízilabdaválogatott egykori szövetségi kapitánya

Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, jogász

Koltay Anna, Junior Prima díjas magyar televíziós szerkesztő

Rákóczi Ferenc, rádiós műsorvezető

Rúzsa Magdolna, Máté Péter-díjas magyar énekesnő, dalszövegíró, dalszerző

Stohl András, Jászai Mari-díjas magyar színművész, televíziós és rádiós műsorvezető

Storcz Botond, olimpiai bajnok kajakozó, edző

Takács ’Vilko’ Vilmos, zenész, a Ganxsta Zolee és a Kartel gitárosa

Till Attila, riporter, műsorvezető, rendező

Vajda ’Sóder’ Péter, zenész, a Kowalsky meg a Vega dobosa

Borítókép: Stohl András és Bodrogi Gyula a klipben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!