Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

2021.08.18. 07:50

Hivatásos és műkedvelő együtteseket várnak közös zenélésre

A fúvószene a koncertélet stílusai mellett a népzenének, az egyházi kultúrának, a nemzeti műzenének és a dzsessznek is meghatározó része.

Az immár hatodszor megszervezett Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál a hivatásos és műkedvelő együttesek ünnepe, amelyet idén Pakson, Dunaföldváron, Dunaszentgyörgyön, Gerjenben, Kalocsán, Madocsán és Tolnában tartanak meg augusztus 21. és 29. között.

A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál a több tucatnyi koncerten túl hat tábort, három versenyt és kiállításokat is magába foglal. A 2016-ban Paksról indult rendezvényen évente mintegy tízezer látogató vesz részt. Az idei fesztivál fővédnöke Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár.

Az idei fellépők között lesz Harcsa Veronika, Mészáros János Elek, Vásáry André, Bábel Klára, St. Martin, a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes, az Anima Musicae Kamarazenekar, a Budapest Saxophone Quartet, a Police Big Band, a Szolnoki Légierő Zenekar, a Talamba Ütőegyüttes, valamint a fesztivál igazgatója, Kovács Zalán László tubaművész. Külföldi fellépők Németországból, Ausztriából, Horvátországból, Luxemburgból, Törökországból, Japánból és az Egyesült Államokból érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!