Hangverseny

2021.08.23. 17:40

Különleges koncerttel zárja nagyszabású sorozatát az OrgonaPont

Idén 60 városban, több mint 100 előadással nyűgözte le a közönséget a rendezvény.

Forrás: Filharmónia Magyarország

Augusztus 24-én egy nem szokványos koncert készül az érdeklődők számára Filharmónia Magyarország szervezésében a Szent István Bazilikában. A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus koncertjén Erdei Péter vezényel. Műsoron pedig Haydn Megváltónk hét utolsó szava a kereszten című darabja lesz.

Az előadásra a jegyek a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában, koncert előtt a helyszínen, valamint online vásárolhatóak meg.

A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara szervezet megalakulása Vashegyi György karmester nevéhez fűződik. A kezdeményezés célja, hogy erkölcsi támogatást nyújtsanak a legkiválóbb határon túli magyar zenészeknek, valamint erősíteni tudják az itthoni és a külhoni magyarok nemzeti összetartozásának érzését. Ezenkívül a projekt résztvevői felhívják a figyelmet a határon túli magyar muzsikusok elismerésének és megbecsülésének fontosságára.

A Purcell Kórust szintén Vashegyi György alapította 1990-ben a Dido and Aeneas című opera koncertszerű előadására. Majdnem 30 évvel ezelőtt, 1991-ben pedig létrehozta az Orfeo Zenekart is, amely nevét Monteverdi L'Orfeo-jának első teljes hazai előadása után vette fel. A két együttes tagjai azóta Magyarország kiemelkedő régizenei specialistáivá váltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!