Tehetséges hazaiak

2021.09.07. 16:45

Közép-európai filmfesztivál fődíját nyerte el egy magyar alkotás

A nyertes alkotást decembertől lehet megnézni az itthoni mozikban.

A Nemzeti Filmintézet beszámolója szerint a legjobb filmnek járó díjat nyerte el a Temesvári Közép-Európai Filmfesztiválon Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első mozifilmje.

A Legjobb tudomásom szerint egy párkapcsolati dráma, amely Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével készült a Nemzeti Filmintézet pályakezdő alkotókat támogató Inkubátor Programjában. A film világpremierjét még korábban tartották a Tallinn Black Nights nemzetközi fesztiválon. Azóta az alkotás komoly népszerűségre tett szert, meghívást kapott többek között a nagy presztízsű sanghaji seregszemlére is.

A Legjobb tudomásom szerint főszereplője egy fiatal házaspár. A feleséget egy éjszaka nemi erőszak éri, de az ellentmondásos tanúvallomások miatt, valamint bizonyítékok hiányában a rendőrség nem tud igazságot tenni az ügyben.

A férj először felesége mellé áll, támogatja és személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán. A későbbiekben azonban az eset feldolgozása próbára teszi kapcsolatukat. A pár különösen nehéz helyzetbe kerül, mivel éppen egy örökbefogadás procedúrájának végén járnak, a történtek pedig befolyásolják a döntés kimenetelét is.

Lőrincz Nándor forgatókönyvíróként, Nagy Bálint operatőrként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Több fesztiválnyertes rövidfilm és sikeres videoklip után első közös mozifilmjüket 2019-ben forgatták Mécs Mónika és Pataki Ági producerek vezetésével, az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában, valamint román részvétellel. Az alkotás zenéjét Fodor Attila szerezte, a vágó pedig Gothár Márton volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!