Szobrászati pályázat

2021.10.16. 11:55

Kortárs művészek alkotásai láthatóak a folyamatosan bővülő szoborparkban

A kiállításon a képzőművészeti felhívás kiválogatott alkotásait lehet megtekinteni.

Kortárs képzőművészek számára hirdetett pályázat nyertes műalkotásai láthatók a köveskáli szoborparkban. Jövő január végéig további pályaműveket várnak, amelyek közül a legjobbakat szintén kiállítják majd a Káli-medencei településen.

Döbröntei Ildikó, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, a pályázatokat 2022. január 31-ig lehet benyújtani. A kiválasztott pályaműveket 2022. május 21-től lehet majd megtekinteni.

A Káli Art Inn kertjében lévő szoborparkban kapott helyet a kiállítás, amellyel a környékre látogatóknak kínálnak kulturális programot, valamint a kortárs képzőművészeket is szeretnék támogatni.

Az idei pályázatra 30 pályamunka érkezett, amelyek közül a zsűri 13 művet választott ki. A Káli Art fődíját Cseh Lili Egem 2 című alkotása nyerte el, amely a helyszínen marad. A többi alkotás november 2-ig látható.

Az újabb nyilvános képzőművészeti pályázatra hazai szobrászok kortárs, kültéri, már elkészült és szállítható állapotban lévő, közepes vagy nagy méretű alkotásait várják.

A legjobbnak ítélt műveket szintén kiállítják majd a szoborparkban, ahol meg is lehet vásárolni őket. A pályázat első helyezettje másfél millió forint jutalomban is részesül.

A kiállításnak otthont adó Káli Art Inn a 18. és a 19. században épült, két központi épületből és a hozzájuk tartozó melléképületekből áll. A főépület az elmúlt száz évben többször cserélt gazdát, rövid ideig tiszti kaszinóként is működött. Az épületegyüttes, amely majdnem eredeti állapotban maradt fenn, három lakosztálynak ad helyet. Az Art Hotelhez tartozó vendégház 2000-ben nyitotta meg kapuit 15 szobával, majd 2009-ben megnyílt az étterme is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!