Kulturális kikapcsolódás

2021.10.04. 12:08

Változatos programok várják a családokat az Országos Könyvtári Napokon

A részvétel minden látogató számára védettségi igazolványhoz és előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Idén is változatos programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal és bábszínházzal várják az érdeklődőket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagintézményei október 4. és október 10. között, a 16. Országos Könyvtári Napok alkalmából.

A könyvtár dolgozói külön köszönetet szeretnének mondani a járvány elleni védekezésben közreműködő egészségügyi dolgozóknak. Ezért idén az eseménysorozat hetében valamennyi intézményükben egy évre szóló ingyenes beiratkozást kínálnak számukra. Ezt a lehetőséget az egészségügyi dolgozók mellett a koronavírus elleni védekezésben közreműködő orvosi és egészségtudományi képzésben résztvevő hallgatók is igénybe vehetik.

A programsorozat vendégei között szerepel Bereményi Géza, Dragomán György, Jakobovits Kitti, Nyulász Péter, Szabó T. Anna, Kiss Judit Ágnes, Wéber Anikó és Mészöly Ágnes is.

A gyerekeket részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, Kárász Eszter és az Eszter-lánc Trió koncertjén, a Batyu Színház és Nyáry Detti bábművész előadásán, valamint Lovranits Júlia Villő kiállításán is az esemény keretében.

Október 10-én, a Könyves vasárnapon a Központi Könyvtárban, a Kelenföldi Könyvtárban, az Ugocsa utcai Könyvtárban, a Dagály utcai Könyvtárban és a Lőrinci Nagykönyvtárban év végéig szóló ingyenes próbatagsággal és a késedelmi díjak elengedésével, vagyis a megbocsátás napjával várják az olvasókat. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár többi tagkönyvtárában október 11-én hétfőn váltható be az ingyenes próbatagság és ekkor kerül sor a megbocsátás napjára is.

Idén eddig mintegy félmillió látogató kereste fel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat. Az olvasók csaknem 1,2 millió művet kölcsönöztek ki.

Az eseménysorozat részletes programkínálata a könyvtár honlapján olvasható. A rendezvény az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében valósul meg.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!