Elismerés

2022.03.10. 11:17

Bayer Zsolt kapta idén a Jótollú magyar újságíró díjat

A kitüntetést azért hozta létre a Médianéző Központ, hogy a jobboldali, konzervatív sajtó munkatársai is megkaphassák a munkájukért járó figyelmet és elismerést.

Az idei évben Bayer Zsolt író, újságíró, publicista, a Hír Tv műsorvezetője vehette át a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat, amelyet a március 10-én megrendezett díjátadón adtak át 

– számolt be róla a Médiapiac.

Az eseményt Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetőjének köszöntője nyitotta, aki beszédében a szabadságról és minőségről mint a jobboldali sajtóra jellemző vonásról nyilatkozott, a kitüntetés pedig ennek a sajtónak egy fontos képviselőjéhez kerül idén is.

Ezt követően Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatójának laudációja következett, aki szerint Bayer Zsoltot a közbeszéd sokszor megosztó személyiségként jellemzi, de valójában „a nemzeti oldal közösségét nemhogy megosztja, hanem összetartja”. Hozzátette: Háborús időkben, sorsdöntő választási évben nincs is másra szükségünk.

A 2019-ben alapított sajtódíjat immáron negyedik éve adják át. A kitüntetést azért hozták létre, hogy a jobboldali, konzervatív sajtó munkatársai is megkaphassák a munkájukért járó figyelmet és elismerést. Célja, hogy olyan újságírók szakmai teljesítményét ismerjék el, akik valósághű, tényszerű cikkeikkel, riportjaikkal hozzájárulnak nemcsak a közvélemény tájékoztatásához, hanem az újságíró szakma hagyományos értékeinek megőrzéséhez is. Az elismerést odaítélő kuratórium tagjai a korábbi díjazottak; Huth Gergely (Pesti Srácok), Villányi Károly (Magyar Nemzet), Nagy Katalin (Magyar Rádió), Néző László (Mediaworks), Szarvas Szilveszter (Pesti Tv, Pesti Srácok), Gajdics Ottó (Hír Tv), valamint Szentesi Zöldi László (Magyar Demokrata).

 

Borítókép: Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája (b), miután átvette a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat Boros Bánk Leventétől, a Médianéző Központ igazgatójától (j) a Városliget Caféban 2022. március 10-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában