A részvétel ingyenes

2022.03.19. 11:00

Jótékonysági koncertet tartanak a Szent István-bazilikában

Békeima címmel tartanak jótékonysági koncertet a menekültek megsegítésére a budapesti Szent István-bazilikában március 24-én, csütörtökön, este fél nyolctól - tájékoztatott a Katolikus Karitász.

A koncerten elhangzó zeneművek között katolikus és református lelkipásztorok imádkoznak a békéért, mások mellett Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a bazilika plébánosa - olvasható a közleményben.
   

A koncerten fellép Faludi Judit Liszt Ferenc-díjas csellóművész, Szenthelyi Krisztián énekművész, Harmath Dénes orgonaművész, Hunyadi Donatella, a Liszt Ferenc Zeneakadémia énekszakos hallgatója, Filep Xavér, a budafoki Szent Lipót-plébániatemplom orgonistája és kántora, Melis Mihály, a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom kántora, valamint az Albinoni Kamarazenekar.
   

A koncerten a részvétel ingyenes, a közönség perselyadományaival a Kárpátaljai Családokért Egyesületet és a Szent Erzsébet Karitász Központot támogatja.
   

Azt írták: a szomszédos országban kitört háború rengeteg embert menekülésre késztetett. Az Ukrajnában élő emberek élethelyzete rohamosan megromlott. Nemcsak a határ mentén, hanem az ország számos pontján kiürültek az élelmiszerüzletek.
   

"Szeretnénk segíteni a hazánkba menekülteken, illetve az otthon maradottakon, de sok esetben mi magunk sem tehetjük meg. Ezért pár zenész barátommal közös összefogással tartunk egy jótékonysági koncertet" - idézték a közleményben a szervezőt, Filep Xavért.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában