Sokszínű repertoár

2022.03.08. 06:55

Lemezbemutató koncertre készül a Szent Efrém Férfikar

Az együttes missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását, így egyfajta béketeremtő szerepük van.

Lemezbemutató koncertet ad az idén 20 éves Szent Efrém Férfikar március 12-én a MOM Kulturális Központban Budapesten. A koncerten az elmúlt 20 év legnépszerűbb darabjai mellett bemutatják új, Kings & Queens című lemezük anyagát is.

Elhangzik többek között a Trónok harca főcímzenéje és az Oroszlánkirály betétdala, valamint a Queen egyik utolsó dala is.

A sokszínű programban számos nyelven énekel a Férfikar, így ukrán, román, örmény, ruszin, orosz és gallego portugál nyelven is felcsendül majd egy-egy ima. A koncerten Sztojánovits Andrea, a MOME média design oktatója különleges vizuális tartalommal egészíti ki a programot.

A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg. Az együttes missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását, így egyfajta béketeremtő szerepük van a Kelet és a Nyugat között, ugyanakkor nagy hangsúlyt helyeznek az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány ápolására is. A kórus gyakori fellépője Európa legfontosabb zenei központjainak és fesztiváljainak és rendszeres résztvevője a legnagyobb hazai fesztiváloknak is.

További információ a lemezbemutatóval kapcsolatban az együttes honlapján található.

Borítókép: MTI / Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában