Hungaricana.hu

2022.05.08. 18:35

Újabb 25 ezer oldallal bővült az SZTNH dokumentumgyűjteménye

Újabb 25 ezer oldallal bővült a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) hungaricana.hu oldalon elérhető digitalizált dokumentumgyűjteménye.

A hivatal szombaton az MTI-vel azt közölte, hogy

a digitalizált dokumentumgyűjtemény mostani gyarapodásának egyik alapját az Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Szemle és elődlapjainak 1988 és 2005 közötti lapszámai képezik.

A 25 ezer oldal másik nagy szeletét a kereskedelmi forgalomban már nem kapható jog- és technikatörténeti szakkönyvek adják. A hivatal Frecskay János Szakkönyvtárának állományából 50 kereskedelmi forgalomban nem elérhető művet digitalizált.

Hozzáférhetővé váltak egyebek között a hivatal korábbi megjelenésű és az iparjogvédelmi ismereteket megalapozó Iparjogvédelmi kézikönyvei és a gazdag technikatörténeti forrásként használható Műszaki nagyjaink című könyvsorozat kötetei – tudatta az SZTNH.

Kiemelték: folyamatosan nő az online elérhető régi szabadalmak és védjegyek száma a Hungaricana Közgyűjteményi Portálon. Már több mint egy éve zajlik a hivatal dokumentumainak digitalizálása és közzététele, eddig közel 450 ezer oldalnyi dokumentum elektronikus archiválását valósították meg. 

Az archiválás segítségével olyan egyedi dokumentumgyűjtemény vált elérhetővé, amely segítheti a jog- és technikatörténeti kutatásokat – olvasható a közleményben.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában