Jótékonyság

2022.10.31. 18:42

A nyugdíjas artistákat segíti a Fővárosi Nagycirkusz gálaelőadása

A nyugdíjas artistákat segíti a Fővárosi Nagycirkusz november 6-i Melyiket a kilenc közül? című előadása, amelynek teljes bevételét a rászoruló művészek kapják.

Jelenet az előadásból

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz

Fotó: Urbán Ádám

A Fővárosi Nagycirkusz és az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete 2014-ben indította el a nyugdíjas artistaművészeket segítő programját Elkaplak! címmel - idézi fel a Nagycirkusz MTI-hez eljuttatott közleménye.

A korábbi évek hagyományait követve az esten ingyen lépnek fel a Jókai Mór novellája ihlette Melyiket a kilenc közül? című előadás művészei, és valamennyi közreműködő munkatárs, ezzel segítve a szépkorú művésztársakat.

Tavaly a jótékonysági gálaelőadáson 4,1 millió forintot gyűjtöttek össze, amelyet közvetlenül azok az idős artistaművészek kaptak, akik aktív életpályájuk hosszú évein keresztül a magyar cirkuszművészet és Magyarország hírnevét építették, most azonban gyakran szerény anyagi körülmények között várják a karácsonyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában