Meghosszabbították

2023.03.27. 08:27

Április közepéig látható a Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban

A tárlaton Hantai művei mellett láthatók Paul Klee alkotásai, de megjelennek többek között Joan Miró, Pablo Picasso, Sam Francis és Jackson Pollock művei is.

Érdeklődő a Hantai, Klee és más absztrakciók című tárlat sajtóbemutatóján a Szépművészeti Múzeum Michelangelo termében 2022. december 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Egy hónappal később, április 16-án zár a Hantai, Klee és más absztrakciók című tárlat a Szépművészeti Múzeumban.

A kiállítás eredetileg március 19-én zárt volna, de a kölcsönző intézményekkel sikerült megállapodni a tárlat meghosszabbításáról – közölte a múzeum.

A Hantai Simon 100. születésnapján, december 7-én megnyílt kamarakiállítással a Szépművészeti a 100 évvel ezelőtt Magyarországon született, majd Franciaországban világhírűvé vált festőművész emléke előtt tiszteleg.

A mintegy hatvan alkotást bemutató tárlaton a 2008-ban Párizsban elhunyt festő eddig ismeretlen, kéttucatnyi modernista remekműve mellett szerepel az a nyolc festmény is, amelyet a művész akaratának megfelelően családja ajándékozott a múzeumnak 2016-ban – emlékeztetnek a közleményben.

Mint kiemelik, Hantai Simon a legismertebb és legelismertebb magyar származású művészek egyike, 2013-ban a párizsi Pompidou Központ, tavaly pedig a szintén párizsi Louis Vuitton Alapítvány rendezett retrospektív tárlatot a 100 évvel ezelőtt Bián született művész tiszteletére.

A Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítás Hantai Simon közvetlenül 1948 után festett műveit mutatja be, a művésznek azt az időszakát, amikor Párizsban a modernizmus legfontosabb irányzatait tanulmányozta. A tárlaton Hantai művei mellett láthatók Paul Klee alkotásai, de megjelennek többek között Joan Miró, Pablo Picasso, Sam Francis és Jackson Pollock művei is – közölte a Szépművészeti Múzeum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában