Templomi ének a villamoson

2023.05.25. 11:00

Meglepő beharangozóval jelentkezett a Református Zenei Fesztivál (videó)

A zenés klipben hol metrókocsiban, hol villamoson csendül fel az Itt van Isten köztünk kezdetű református templomi ének, és persze a zenei kíséret sem marad el. Hallgassa meg, gyönyörű!

MW

A református fiatalokból álló kórus néhány tagja az egyik villamoson

Forrás: RZF

Az ébredő város képeivel kezdődik és kisebb koncertben végződik az a zenés klip, amellyel a május 26. és 28. között zajló idei Református Zenei Fesztiválra hívogatnak a szervezők.

A videó alapgondolata rendkívül egyszerű – mondta Szávay László, a fesztivált szervező Református Közéleti és Kulturális Alapítvány ügyvezető-helyettese. A kóristák – magyarázta – egytől egyig a Református Zenei Fesztivál helyszínei felé tartanak a BKV járatain: a Kálvin téri templomhoz, a Ráday Házhoz, a Bakáts térre, ahol találkoznak egy fafúvós együttessel, majd így, együtt fejezik be ezt a szép református éneket.

 

A forgatás közben külön öröm volt látni a mosolyokat több utas arcán is; reméljük, hogy viszontlátjuk majd őket valamelyik rendezvényünkön

 

– tette hozzá a szervező.

A  Református Zenei Fesztiválnak a videóban szereplőkön túl további helyszínei is vannak: az egykori ADNA Kávézóban, a Kálvin Kamara Kertben és a Nagyvárad téri református templomban is lesznek kulturális, valamint lelki programok – három nap alatt több mint hatvan. Ráadásul a szombat esti borkóstoló kivételével valamennyi ingyenesen látogatható. Ez azt is jelenti, hogy a 18. évében járó fesztivál mostanra a főváros egyik legnagyobb ingyenes zenei rendezvényévé nőtte ki magát.

A Református Zenei Fesztiválról bővebben korábbi cikkünkben olvashatnak, a részletes programot pedig az esemény honlapján találják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában