társasági esemény

2018.03.16. 21:20

Csillagbontással indult a tavaszi fesztivál

Nyolcadik alkalommal „lőtték fel” az Egri Csillagot csütörtökön este a Líceumban.

P. A.

Forrás: heol.hu

Az esemény egyben az Egri ­Tavaszi Fesztivál nyitánya is volt – írta meg a heol.hu.

Habis­ László polgármester kiemelte: a megyei jogú városok között Eger a leglátogatottabb, s ebben a borászoknak is nagy szerepe van.

Liptai Kálmán, az egri egyetem rektora arról szólt, tudósok kimutatták, ott élnek legtovább az emberek, ahol mély a hit, minőségi ételeket, italokat fogyasztanak, s időről időre összejönnek a barátok. Azt kívánta, mindenki adja a legtöbbet a másiknak: mosolyt. Dr. Lőrincz György, az Egri Borút Egyesület elnöke az együttlét, az ünnep örömét hangsúlyozta, míg Szécsi Zoltán vízilabdázó, Eger új „marketingese” azt mondta, az Egri Csillag ma már ismert márkává nőtte ki magát. A várból, a vitézek oltalma alatt érkezett magnum palackos csillaggal aztán közösen koccintottak a megjelentek.

A program az eltelt nyolc esztendő alatt valódi társasági eseménnyé nőtte ki magát, melyen a borgasztronómia mellett a zene is hangsúlyos volt: Farkas Antal zongorajátéka után Tóth Vera adott koncertet.

A fesztiválon – a szervezők ígérete szerint – az elkövetkező 48 nap alatt érdekesebbnél érdekesebb előadásokat, kiállításokat, koncerteket láthat, hallhat majd a publikum.

A programsorozat májusban az Egri Csillag Weekenddel zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!