Egyház és muzsika

2018.05.24. 08:56

Fesztiválozni hívnak a reformátusok

Immár tizenötödik alkalommal szervezik meg a Református Zenei Fesztivált, idén május 24. és 27. között, hogy a sokszínű kulturális program mellett a református énekkincset és az egyháznak a társadalomban végzett szolgálatát is bemutassák az érdeklődőknek.

Az e hét végi programok a főváros IX. kerületének Ráday utcájában és a Bakáts téren várják majd a Kárpát-medence legkülönfélébb szegleteiből érkező fesztiválozókat és közreműködőket. A három és fél nap kínálatban a legkülönfélébb zenei műfajokat megszólaltató koncertek mellett kerekasztal-beszélgetések és kirakodóvásár is szerepel, de természetesen lelki programok, így istentiszteletek, áhítatok és zenés-fáklyás menet is várja a látogatókat.

A Református Zenei Fesztivál nulladik napján, csütörtökön este a Hold utcai református templomban Michael Harris, az edinburghi Szent Egyed-katedrális orgonaművésze, a Bakáts téri színpadon pedig az Ismerős Arcok zenekar ad koncertet.

A további napokon sem kisebb sztárok várják az érdeklődőket a fesztiválhelyszíneken, mint a Kaláka, a Sebő, a Makám, a Misztrál, a Muzsikás, a Vujicsics együttes, valamint a Cimbaliband, a Rackajam, Szalonna és bandája, illetve a Varga János Project és a Fassang László, Szokolay Dongó Balázs kettős is. De a fellépők között találjuk mások mellett a moldvai csángó zenét játszó Servet zenekart, a Tekerős Barátokat, Tímár Sára népdalénekest és zenekarát, valamint a kárpátaljai Borzsavári népi zenekart is.

A pódiumbeszélgetéseket a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday utcai székházában tartják esténként fél 8-tól, pénteken Bogár László közgazdász, vasárnap Bagdy Emőke pszichológus várja a fesztiválozókat.

A Református Zenei Fesztivál szervezői idén is megrendezik továbbá a Református énekek című hangversenyt, amelynek július 7-én a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme ad helyet. A tizenhat kórus és a háromszázötvennél is több énekes, valamint Szabó Balázs orgonaművész közreműködésével elhangzó koncertre már kaphatók a belépőjegyek.

Borítóképünkön Szalonna és bandája a Református Zenei Fesztivál Bakáts téri színpadán.

Forrás: Martinek Imre / rzf.reformatus.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!