Virtuózok V4+ 2021

2021.05.11. 10:17

Május 31-ig lehet jelentkezni a Virtuózok hetedik évadába

A komolyzenei tehetségkutató a Duna Televízióban lesz látható november 19. és december 17. között – közölte az MTVA.

Budapest, 2019. június 7. A nézõk szavazatai alapján gyõztesnek megválasztott TanBorEn Trio a közmédia Kamara Virtuózok címû komolyzenei tehetségkutató mûsorának fináléjában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2019. június 7-én. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A nemzetközi sorozat 2021-ben a visegrádi négyek országai és Horvátország tehetségeit kutatja. Országonként egy abszolút győztest választ a zsűri, egymással nem versenyeznek az egyes nemzetek – tartalmazza a közlemény.

A műsor komolyzenei tehetségei esélyt kaphatnak, hogy világsztárokkal léphessenek fel, a Virtuózok alapítvány és támogatói révén hangszereket vásárolhassanak, mesterkurzusokon vehessenek részt. A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, emellett közönségdíjak és különdíjak is lesznek. A jelentkezést az alábbi oldalon várják.

A műsort idén télen öt ország hét televíziós csatornáján sugározzák, 70 milliós tévés és online elérésre lehet számítani.

Magyarországon a műsor ismét a Duna Televízióban lesz látható november 19. és december 17. között. Magyarországon idén kétfordulós tévés válogató lesz, tehát sokkal több magyar tehetség kerül adásba – tartalmazza a közlemény.

A 2014-ben indult Virtuózok az első és egyetlen magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor. Már a kezdetekkor a magyar közszolgálati televízió egyik legnézettebb műsora lett, 2020-ra pedig átlépte a határokat és a visegrádi négyek országaiban, valamint Szerbiában is bemutatták.

A Virtuózok V4+ 2021 műsor idén is az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jöhet létre. Nemzetközi összefogás eredményeként a zsűriben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek, a zsűri tagjai között olyan világhírű sztárvendégek lesznek, mint Plácido Domingo operaénekes-karmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!