MVM Koncertek

2021.06.10. 19:00

Online zongoraestet ad Balázs-Piri Soma

Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korábbi győztese ad online zongoraestet csütörtökön az MVM Koncertek – A Zongora című sorozatban.

Balázs-Piri Soma zongoraművész a Virtuózok tehetségkutató verseny jubileumi ünnepi hangversenyén a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2019. december 30-án.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Virtuózok 2018-as győztesének koncertjén Bach, Beethoven, Liszt és Debussy művei szólalnak meg

– közölték a szervezők az MTI-vel.

A fiatal tehetség számos nemzetközi és hazai zongoraverseny korosztályos győztese, nagy sikerrel lépett fel többek között New Yorkban, Dohában és Londonban is. Az exkluzív koncerten Bogányi Gergely zongoraművész, a Bogányi-zongora megalkotója beszélget a fiatal művésszel.

Balázs-Piri Soma 8 évesen ült először a zongorához, tanára 8 éve Sóti Szobonya Emőke, mentora Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

Húsz nemzetközi és magyarországi zongoraverseny első helyezettje, köztük van Magyarország két legjelentősebb, általános iskolások részére rendezett zongoraversenye, a 2017-es Bartók Béla Zongoraverseny és a 2019-es Nyíregyházi Zongoraverseny.

2019-ben Londonban a London Mozart Players kamarazenekarral, Dohában a Katara Operaházban Boros Misivel adott egész estés koncertet, a Müpában pedig ő játszotta az ifjú Mozart szerepét az Amadeus – Mozart élete képekben című előadásban.

A különlegesnek ígérkező csütörtöki koncertre online jegyek vásárolhatók 3 kategóriában a www.azongora.hu honlapon.

Az elmaradt koncertek kárpótlásaként az MVM Koncertek bérletesei és jegyvásárlói a sorozat valamennyi online koncertjét díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg az [email protected] email-címen történő jelentkezéssel.

További információk a koncertekről a www.azongora.hu honlapon olvashatók.

Borítókép: Balázs-Piri Soma zongoraművész a Virtuózok tehetségkutató verseny jubileumi ünnepi hangversenyén a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2019. december 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!