Családoknak is

2017.09.12. 15:18

Péntektől rendezik a Budapesti Nagy Sportágválasztót

Rekordszámú, 115 sportágat lehet ingyenesen kipróbálni a XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztón, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó szóvivője a keddi sajtótájékoztatón kifejtette: a rendezvény célja ezúttal is az, hogy népszerűsítse a rendszeres testmozgást, valamint segítse a gyermekek és felnőttek sportágválasztását, egyaránt szolgálva ezzel a verseny- és a szabadidősportot. Hozzátette: pénteken 9-17 óráig az oktatási intézmények csoportjait, másnap ugyanebben az időszakban a családokat várják.

Kiss Gergely hangsúlyozta, fontos testközelbe hozni a példaképeket, ezért ezúttal is számos Európa-, világ- és olimpiai bajnok és érmes mutatja majd be a sportágakat. Ott lesz többek között Cseh László, Hadfi Dániel, Storcz Botond, Kozmann György, Decker Attila és Decker Ádám is.

Amint elhangzott, a rendezvény idén ünnepli 10. születésnapját, a Budapesti Nagy Sportágválasztó először 2007. szeptember 22-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, akik akkor 20 sportággal ismerkedhettek meg. Azóta hatalmas fejlődés történt, hiszen a kétnapos esemény látogatói létszáma mára 20 ezer főre emelkedett.

A szervezők kitértek arra is, hogy a Budapesti Nagy Sportágválasztó kiállítói különböző aktivitásokkal várják a kilátogatókat, így találkozni lehet majd az Olimpiai Ötpróba, a Coca Cola Testébresztő sátrával, a Merkapt Zrt. pedig egy rajzpályázatot hirdet, amelynek első három helyezettje 150 ezer, 100 ezer és 50 ezer forint értékű utalványt nyer az általa megjelölt intézménynek, a pénz vizesblokk, vagy fűtési rekonstrukcióra használható majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!