európa-liga

2018.03.16. 15:19

Gulácsiék a Marseille ellen negyeddöntőznek

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig az Olympique Marseille együttesével találkozik a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében.

Peter Gulacsi of RB Leipzig gestures during the UEFA Europa League Round of 16 second leg match between FC Zenit St. Petersburg and RB Leipzig at Saint Petersburg Stadium on March 15, 2018 in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Mike Kireev/NurPhoto)

Forrás: AFP/Nurphoto

Fotó: Mike Kireev

A Nyonban rendezett pénteki sorsoláson Szoboszlai Dominik klubja, a Salzburg a Lazióval került össze, míg a spanyol bajnokságban második, az Európa-ligában 2010-ben és 2012-ben győztes Atlético Madrid a Sporting Lisboával, az Arsenal pedig a CSZKA Moszkvával játszik.

A lipcsei klub története első európai kupaszezonjában érdekelt, azonban már van történelme francia riválissal szemben, ugyanis a mostani Bajnokok Ligájában azonos csoportban szerepelt az AS Monacóval, amelyet idegenben 4-1-re legyőzött, otthon pedig 1-1-es döntetlent játszott vele.

Az Arsenalnak az előzmények alapján nem lesz könnyű dolga orosz riválisával, ugyanis a klub történetének egyik legsúlyosabb vereségét a második számú európai sorozatban a Szpartak Moszkvától szenvedte el az 1982/83-as idényében, amikor is összesítésben 8-4-gyel maradt alul.

A sorozatban még veretlen salzburgiak a 2009/10-es idény csoportkörében játszottak a Lazióval, mindkét felvonást az osztrákok nyerték 2-1-re.

Az első meccseket április 5-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A döntőt május 16-án Lyonban játsszák.

A negyeddöntő párosítása:

RB Leipzig (német)-Olympique Marseille (francia)

Arsenal (angol)-CSZKA Moszkva (orosz)

Atlético Madrid (spanyol)-Sporting Lisboa (portugál)

Lazio (olasz)-Salzburg (osztrák)

Borítókép: Gulácsi a Zenit elleni nyolcaddöntőben.

AFP / NurPhoto / Mike Kireev

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!