magyar színekben

2018.09.22. 19:25

Bemutatták a világjátékokra utazó speciális olimpiai csapatot

Hatalmas eseményen, 170 ország több mint hétezer versenyzőjének seregszemléjén vesznek részt.

Tizennégy sportágban 62 sportoló képviseli a magyar színeket a jövő márciusban Abu-Dzabiban sorra kerülő XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon.

A versenyzőket szombaton a Hősök terén mutatták be, egyben megemlékeztek a nemzetközi speciális olimpiai mozgalom megalakulásának 50. évfordulójáról.

Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke elmondta, hogy a kosárlabdázókkal és a streetballosokkal nagyon jó a kapcsolatuk, és mivel szombaton a Hősök terén zajlanak a Magyar Kosárlabdázás Napjának eseményei, felvették a kapcsolatot a kosárlabda-szövetséggel.

„Azzal kerestük meg a kosarasokat, hogy ha reggeltől övék a Hősök tere, délután és este legyen a miénk is” – mondta.

„Hatalmas eseményen 170 ország több mint hétezer versenyzőjének seregszemléjén vesztek részt jövő márciusban, kívánom, hogy sikerekkel és szép élményekkel térjetek majd haza” – fordult a sportolókhoz Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója felelevenítette, hogy ő a speciális olimpiai szövetség magyarországi megszületése óta benne van a mozgalomban.

„Volt sportolóként azt kívánom, hogy sportolás közben arra gondoljatok, ez játék, és találjátok meg benne az örömet” – fogalmazott. Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke kiemelte, hogy minden sportágnak kötelessége figyelni a fogyatékkal élőkre. „Rengeteget tanulhatunk egymástól, elsősorban toleranciát” – hangsúlyozta.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elsősorban élményeket és sok sikert kívánt a versenyzőknek. „Biztos vagyok benne, hogy büszkék leszünk rátok” – tette hozzá.

A beszédek után a színpadra szólították az egyes sportágak képviselőit, akiket egy-egy korábbi, illetve még aktív kiváló sportoló – köztük Storcz Botond, Növényi Norbert, Gangl Edina, Sárfalvi és Fábián – vezetett fel. A bemutatás után a programot koncertek zárták.

A Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon asztaliteniszben, atlétikában, bocsában, bowlingban, erőemelésben, cselgáncsban, görkorcsolyában, kerékpárban, kosárlabdában, labdarúgásban, teniszben, tollaslabdában, tornában és úszásban indulnak magyarok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!