Műkorcsolya Eb

2019.01.25. 16:04

A magyar jégtáncpáros a 17. helyről várja a szombati folytatást

Az elmúlt négy alkalommal győztes Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron duó vezet a jégtáncosok pénteki ritmustánca után a minszki műkorcsolya Európa-bajnokságon. A 25 kettőst felvonultató mezőny egyetlen magyar indulója, a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám páros a 17. helyről várja a szombati kűrt.

A címvédő, háromszoros világbajnok és tavaly olimpiai ezüstérmes franciák rekordot állíthatnak fel, ha diadalmaskodnak, ugyanis a kontinensviadalok történetében ebben a számban egymás után senki nem tudott ötször aranyérmet nyerni. Ugyan a szovjet Ljudmila Pahomova, Alekszandr Gorskov kettős 1970 és 1976 között hatszor győzött, de nem megszakítás nélkül, mivel 1972-ben ezüstérmesként zárt.

Papadakis és Cizeron előnye alig több mint három pont az egy éve bronzérmes orosz Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin párossal szemben, míg a harmadik Charlene Guignard, Marco Fabbri olasz kettős hátránya már közel hat pont az éllovas mögött.

A magyarok kissé elmaradtak az általuk kitűzött céltól, azaz hogy előrébb végezzenek, mint a tavalyi 14. helyük, de jelenlegi pozíciójukon még javíthatnak a szombati kűr során, melyet a legjobb húsz egység mutathat be.

A pénteki műsor 16 órától a nők kűrjével folytatódik a fehérorosz fővárosban, ahol Tóth Ivett a 13. helyről várja a folytatást.

Eredmények:

jégtánc, állás a ritmustánc után:

1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 84,79 pont

2. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (orosz) 81,37

3. Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz) 79,05

...17. Janovszkaja Anna, Lukács Ádám 58,70

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!