Doppingvád

2019.01.06. 08:54

Ezért tiltották el a magyar kalapácsvetőt

2019. júliusig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották az olimpiai bajnok Pars Krisztiánt.

London, 2017. augusztus 10. Pars Krisztián a férfi kalapácsvetés selejtezõjében a 16. szabadtéri atlétikai világbajnokságon a London Stadionban 2017. augusztus 9-én. (MTI/EPA/Diego Azubel)

Az eltiltás oka, hogy a sportoló szervezetében 2018. január 13-án, egy szombathelyi ellenőrzésen tiltott szert találtak – írja az Origo.

Tavaly a sportoló úgy érvelt, hogy a megtalált anyag a versenyidőszakon kívül került a szervezetébe, továbbá bizonyítottan nem alkalmas arra, hogy pozitívan befolyásolja a sportteljesítményét – ezt akkor az illetékes bizottság el is fogadta.

Az Origo cikke szerint azonban az Athletics Integrity Unit (a sportolók doppingeseteit listázó hivatalos oldal) nyilvántartásából most kiderült,

kokain miatt bukott meg Pars Krisztián.

„Rettenetesen szégyellem azt, ami történt. Sportolói pályafutásomnak, de valójában az egész életemnek egy nagyon nehéz pillanatában hoztam egy rossz döntést,

amit soha nem tudok megbocsátani magamnak” – mondta Pars korábban, a doppingfegyelmi tárgyalást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!