jótékonyság

2019.06.25. 14:45

Beteg gyerekeknek segítenek magyar párbajtőrözők

A daganatos és krónikus betegségekben szenvedő gyerekek táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítványt támogatják a Bp. Honvéd férfi és női párbajtőrcsapatának tagjai.

A keddi sajtótájékoztatón Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakos, a Bp. Honvéd PR-vezetője a társadalmi felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozta.

„A kiváltságosoknak segíteniük kell a rászorulókat, hogy ezáltal is csökkenjenek a társadalmi csoportok közötti különbségek”

- mondta Kovács Katalin. Hozzátette: egy sportoló nemcsak kimagasló eredményei alapján válik példaképpé, hanem azáltal is, hogy a mindennapokban is példamutatón teljesít.

Amint elhangzott, a Bp. Honvéd sportolói azon az újpesti Springday Health Club egészség- és fitneszklubon keresztül értesültek a jótékonysági akcióról, ahová hetente többször járnak edzeni.

A fitneszklub nyolc Springday Jótékonysági Nagykövete vállalta, hogy júniusban személyes adományaik mellett ismeretségükkel pénzt gyűjtenek a Bátor Tábor Alapítvány részére. Ők keresték meg Dancsházy-Nagy Tamást, a Bp. Honvéd párbajtőrözőinek vezetőedzőjét, hogy csatlakozzanak.

Az olimpiai bronzérmes Rédli András elmondta: csapattársaival első szóra mozdultak és teljes mellszélességgel álltak a jótékonykodás mellé.

Elárulta: saját befizetéseikkel, valamint a közösségi médián keresztüli felhívásaikkal azt szeretnék elérni, hogy a budapesti vívó-világbajnokság rajtjáig 500 ezer forint gyűljön össze az alapítvány részére, a Bátor Táborok ugyanis hatalmas élményt nyújtanak a betegségük miatt sok időt kórházban töltő és emiatt közösségben ritkán tartózkodó gyerekeknek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!